Da Herning Svømmehal skulle åbne op igen efter Corona-nedlukningen, manglede der at blive besat 90 timer om ugen som badevært ved bassinerne.

 


En ansættelse tager gerne 1 ½ til 2 måneder at få på plads; fra stillingsopslaget bliver slået op, til samtalerne har rullet, den nye medarbejder er udvalgt og til han/hun er oplært og bestået den obligatoriske erhvervslivredderprøve. Det havde vi ganske enkelt ikke tid til og derfor måtte vi ud og opsøge tidligere medarbejdere, der kender til opgaverne og til huset, siger personaleansvarlig Jette Lundø Michaelsen.

 

 

Nogle opringninger senere, havde en håndfuld unge mennesker – tidligere ansat som badeværter i Herning Svømmehal – sagt ja til at tage timer her hen over sommeren og vagtplanen kunne derfor gå op. I sidste uge bestod de alle 5 erhvervslivredderprøven og er nu helt klar til deres vagter. Jette tilføjer; vi er meget taknemmelige for, at de unge mennesker kunne træde til med så kort varsel. Samtidig er det jo også fedt for dem, at kunne tjene lidt håndøre her i ferien. Det er jo ikke billigt for de unge mennesker, at flytte til de større byer for at studere.

 


Trine og Kasper her har begge tidligere været ansat i Herning Svømmehal i henholdsvis 2 og 1 år. De bor begge i Odense nu og studerer; Trine til kemiingeniør og Kasper læser engelsk. Det er fedt at være ’hjemme’ igen – og kan tjene lidt feriepenge, siger Trine. Den første dag, hvor hun var tilbage i svømmehallen, fik hun allerede brug for sine livredder-færdigheder. Hun var nemlig en tur i vandet og hjælpe en dreng, som var kommet ud, hvor han ikke kunne bunde. Hun fik drengen bjerget sikkert i land og han slap med forskrækkelsen.

 


Ud over Trine og Kasper, så tæller de fem tidligere ansatte; Jacob, Emma og Frederikke. Det er disse 5 glade unge mennesker, som I vil møde ved bassinerne her hen over sommeren – så tag godt imod dem – giv dem et ’like’ 👍 og et ’hej’ 😉 …de er SÅ klar 👏 👏