I Herning Svømmehal har du også mulighed for at komme i sauna. Brug af sauna og saunagus er med i prisen, når du køber en svømmebillet. 

I vores lækre fællessauna har du mulighed for at slappe af og få varmet kroppen godt igennem. Det siges at en regelmæssig saunatur har en positiv virkning på krop og sjæl. En saunatur kan eksempelvis medvirke til at sænke blodtrykket samt stimulere ens immunforsvar. Når kroppen udsættes for varme, bliver den mere fleksibel og kan derfor hjælpe på ømme led og muskler. 

Man sveder i en sauna - og da alles sved indeholder affaldsstoffer og bakterier, er det vigtig alle tager en skylder i vores brusere udenfor eller i vores omklædningsrum, før man hopper i bassinet. Det betyder også at kroppen kommer af med nogle af affaldsstofferne. 

Efter en tur i saunaen hører det kolde gys næsten til - og hos os er vi stolte af, at have et af de største koldtvandsbassiner i Danmark li' uden for sauna-døren. 

Når fuglene flyver syd på, slukker vi for varmen i vores udendørsbassin og forvandler det til et skønt koldvandsbassin indtil sommeren igen springer frem. Temperaturen følger nogenlunde de danske søer, men vi sørger for, at vandet i bassinet er dejligt rent. 

Det er ikke tilladt at nyde mad og alkohol i saunaen, men tag en vanddunk med, så du kan holde væskebalancen i orden.


DU FINDER TIDERNE FOR FÆLLESSAUNAEN HER
 

Sauna-regler