bade aktiviteter

AQUA AKTIVITETER FOR ALLE

Vi har masser af spændende og sunde aktiviteter der henvender sig til alle aldre

AQUA MOTION

Hvor der vægtes styrke, kondition og fedtforbrænding Aqua motion i Herning Svømmehal er 45 minutters tempofyldt træning i motionsbassinet - så får du sund motion til vedligeholdelse af din krop.

 

Forbrændingen i top
Ved aqua-motion forbrænder du op til tre gange så meget energi, som hvis du laver tilsvarende øvelser på land. Vandmodstanden og opdriften i vandet er hemmeligheden bag denne fantastiske effekt. Det føles ikke hårdt og ser tilsyneladende heller ikke særlig energikrævende ud. Skånsomt men effektivt.
Ved aqua-motion får du en kombination af konditionstræning, fedtforbrænding og styrketræning, hvor vandets modstand gør, at du styrker kroppens muskler helt ned til lilletåen og helt ind til de mindste muskler i ryggens muskelskjold.
Til sidst afsluttes motionen med udstrækning.

 

Alle kan være med til Aqua-motion, uanset alder, køn, form og skavanker. Du behøver ikke en gang at kunne svømme, for at være med, du tilmelder dig blot holdet, der træner på lavt vand. Selv på dybt vand behøver, du ikke at være en mestersvømmer, da alle har aquabælter på, for at kunne udføre øvelserne bedst muligt.

 

Skal du vælge hold på lavt vand eller dybt vand?
Hvis det er mest trygt for dig at vælge lavt vand gør du det, vil du derimod bruge flere muskler vælger du Aqua på dybt vand. På dybt vand giver det en større forbrænding og dels styrker det kroppens muskelskjold og musklerne omkring din rygsøjle.

 

Er du stadig i tvivl, så vælg holdet i 25 meter bassinet, da du her kan vælge mellem lavt eller dybt vand.

 

Klik her for at se tider for Aqua-motion

BABY AQUA

Til baby-Aqua er der fokus på 3 ting:
- vandtilvænning
- selvredning
- samvær

Undervisningen foregår i familiehallen, hvor vandet ca. er 33 grader varmt, hvilket gør at barnet forbinder vandet med velvære. Alle barnets sanser stimuleres i vandet, bl.a. følesansen, synsansen, høresansen, smagssansen og balancesansen. Barnet skal være tryk ved at være i vandet, og skal samtidig have respekt for det. Hvis dit barn bliver ked af det, og ikke vil mere, så gå op af vandet. Det skal være en god oplevelse for både dig og dit barn.

Selvredning handler om at barnet skal kunne redde sig selv, hvis det falder i vandet. Derfor er der mange rygøvelser, da barnet skal føle sig godt tilpas med at ligge på ryggen i vandet. Målet er at barnet med tiden selv kan vende sig om på ryggen, og flyde der i stedet for på maven med hovedet nede i vandet. Derudover dykker vi under vandet, så barnet bliver dus med dette, og ikke går i panik når det kommer under vand.

Baby-Aqua er en dejlig stund mellem forældre og barn, uden forstyrrende elementer f.eks. mobiltelefoner. Her er der rig mulighed for samvær og nærkontakt med dit barn.

Hvornår kan en baby starte
Når navle er lægt må du og din baby starte på holdet.

 

Hvad skal dit baby have på og hvad skal du have med
Din baby skal bruge badebukser med tætsluttende elastik rundt om mave, ryg og lår.
Tag nogle tørre håndklæder med, således babyen ikke bliver kold, mens I bliver instruerede.

Der er mulighed for at have autostol eller lift med ind til bassinet.
Derudover er det en god ide at have en sut med.

 

Hvad koster det
Find prinsen på vores hjemmesiden under priser eller ring på tlf: 96 28 86 85

 

Hvor længe varer undervisningen
En lektion varer ca. 30 min.

 

Klik her for at se tider for Baby-Aqua

AQUA PUNKT

AquaPunkt er et træningsprogram i vand, til travle danskere Omkring halvdelen af os har haft ondt i led, ryg eller muskler inden for det sidste par uger. Det er alt, alt for mange. Men med den rigtige træning kan mange af os få det bedre. Det er bare ikke alle, der ved det.

 

Derfor har Gigtforeningen og Dansk Svømmebadsteknisk Forening sammen lanceret AquaPunkt, der skal få danskerne til at træne deres ømme punkter, når de er i svømmehallen.

 

Du bestemmer
AquaPunkt er fleksibel motion, som passer til en travl hverdag. Du træner, når du vil, og så meget du vil, helt uafhængigt af ubekvemme holdtider. Og så kræver det hverken de store forberedelser eller investeringer at gå i gang.

 

AquaPunkt er gratis for alle, der kommer i svømmehallen. Øvelserne er beskrevet på nogle prakti-ske rondeller, som du kan tage med hen til bassinkanten, og de redskaber, du skal bruge, låner du i svømmehallen. Er du i tvivl om noget, eller har du brug for inspiration, kan du spørge vores AquaCoach (aqua vejleder). AquaCoachen er en specialuddannet livredder, som ved noget om vandtræning.

 

Gør godt hvor det gør ondt
Der er indtil videre udviklet fire øvelsesserier, som gør godt der, hvor mange af os har ondt:

 

• Arme & skuldre
• Lænd & mave
• Hofter & ben
• Afkobling & velvære

 

Træningen udretter ikke mirakler, men den giver dig et puf ind i den gode, aktive spiral. Vand er nemlig en fantastisk makker, når du vil træne dine ømme punkter. Nænsom og effektiv på samme tid.

 

Gigtforeningen har i mange år stået for træningen i varmtvandsbassinerne rundt om i landet. Det er en af de få muligheder, mennesker med svære gigtsygdomme har for at træne, uden at det gør ondt. Det er denne unikke viden, vi nu overfører til de almindelige svømmehaller.